Supa de peste cu paine crocanta

Printeaza

Supa de peste cu paine crocanta din: usturoi, unt, paine, ulei, telina, ceapa, faina, lapte, macrou afumat, porumb.

Ingrediente: Supa_de_peste_cu_paine_crocanta

  • 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 50g de unt, plus 1 cub mare pentru supă, moale
  • 1 pâine mică rotundă
  • 1 linguriţă de ulei, pentru gătit
  • 4 tulpini de ţelină Apio, tocate fin, plus câteva frunze pentru servit
  • 1 ceapă, tocată fin
  • 3 linguri de făină
  • 600ml de lapte
  • 2 căţei mari de usturoi, tăiaţi cuburi
  • 200g de macrou afumat, rupt în bucăţi
  • 200g de porumb dulce, congelat

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°C. Zdrobeşte usturoiul cu 50g de unt. Feliază pâinea, întâi într-o direcţie, apoi în cealaltă (într-un model de arici), dar nu o tăia până la capăt, îndeasă în crăpături unt cu usturoi, apoi înfăşoară pâinea lejer în folie de aluminiu, lăsând suprafaţa descoperită pentru a deveni crocantă şi coace-o 20 de minute.

Incinge un cub de unt într-o cratiţă, împreună cu uleiul. Adaugă ţelina şi ceapa, căleşte-le până se înmoaie, apoi adaugă făina şi amestecă pentru a obţine o pastă. Toarnă treptat laptele şi fierbe totul pentru a deveni omogen şi a căpăta consistenţă de smântână.

Adaugă cartofii şi jumătate din cantitatea de macrou, acoperă cratiţa şi lasă mâncarea să fiarbă 15 minute, până când cartofii devin fragezi.

Rupe în bucăţi macroul rămas, adaugă-l în supă împreună cu porumbul dulce şi fierbe totul 1-2 minute. Adaugă puţină apă, dacă mâncarea devine prea groasă. Transfer-o în boluri, presară deasupra frunzele de ţelină şi serveşte-o cu pâinea cu usturoi.

Supa de peste cu paine crocanta

Supa_de_peste_cu_paine_crocanta

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustoasa supa de peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.