Supa de peste cu ciuperci

Printeaza

Supa de peste cu ciuperci din: peste, apa, cartofi, fenicul, usturoi, ceapa, frunza de dafin, ulei de floarea soarelui, morcov, telina, radacina de patrunjel, sare, piper, patrunjel, sfecla rosie, hrean.

Ingrediente:Supa_de_peste_cu_ciuperci

  • un kilogram peste
  • doi litri apa
  • 450 g cartofi
  • un fenicul
  • usturoi
  • 150 g ciuperci
  • o ceapa
  • o frunza de dafin
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • un morcov
  • o telina mica
  • o radacina de patrunjel
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • sfecla rosie
  • hrean

 

Mod de preparare:

Ceapa, doi catei de usturoi si fenicul se curata, se spala, se toata marunt si se pun intr-un castron. Morcovul, radacina de patrunjel si telina se curata de coaja, se spala, se dau pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun peste ceapa. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pun legumele din castron si se calesc la foc potrivit pana se inmoaie.

Se pune la fiert apa si, cand incepe sa fiarba, se adauga legumele prajite. Se fierbe zece minute, se adauga cartofii curatati de coaja, spalati si taiati bucati mai mici. Se adauga frunza de dafin, ciuperci taiate felii, sare, piperul si se fierb pana cartofii pot fi patrunsi cu o furculita.

Se adauga pestele curatat si taiat bucati mici, se fierbe la foc mic inca 10 minute, se opreste focul si se presara patrunjel tocat. La supa se mai poate adauga sfecla rosie sau hrean ras, date pe razatoare.

Supa de peste cu ciuperci

Supa_de_peste_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.