Supa de perisoare si cascaval

Printeaza

Supa de perisoare si cascaval din: unt, faina, supa de gaina, cascaval, mazare, ceapa, zahar, sare, piper, carne de pui, ou, marar.

Ingrediente:Supa de perisoare si cascaval

Pentru ciorbă:

  • 4 linguri unt
  • 2 linguri făină
  • 1 I supă de găină
  • 100 g caşcaval ras
  • 250 g mazăre congelată
  • 1 ceapă mică sau 2-3 fire de ceapă verde
  • 1 vârf de linguriţă de zahăr
  • sare
  • piper
  • puţină boia

Pentru perişoare:

  • 300 g carne tocată de pui
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă mică
  • mărar verde sau uscat

 

Mod de preparare:

Fierbi mazărea în 1 1/2 litri de apă. Topeşti untul într-o tigaie, presari făina şi amesteci energic, apoi torni treptat supa fierbinte, amestecând neîncetat.

După ce ai turnat toată supa de găină, adaugi mazărea şi apa în care a fiert, precum şi zahărul şi ceapa verde fin tocată.

Dacă foloseşti ceapă uscată, o fierbi împreună cu mazărea.

Sărezi şi condimentezi supa după gust.

Amesteci într-un bol carnea tocată, oul, ceapa fin tocată, sare, piper şi mărar, după gust.

Cu mâinile umede, formezi perişoare pe care le pui la fiert în supă.

Când acestea se ridică la suprafaţă, stingi focul şi presari 50 g caşcaval fin tocat.

Aduci la masă porţiile împreună cu restul de caşcaval, pentru ca fiecare să-şi adauge în porţie, după gust.

 

 

Pofta buna!

 


 

poate te intereseaza si:

Reteta zilei: Supa de perisoare cu verdeata

Supa de perisoare cu verdeata din: carne de vita, apa, cartofi, orez, morcov, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg carne tocata de vita 8 cani de apa 2 cartofi tăiați cuburi 1/4 cană de orez 1 morcov ras 1/2 ceapa tocata marunt 1 cățel de usturoi tocat 2 linguri […]

Supa cu perisoare si legume

Supa cu perisoare si legume din: carne, ou, smantana, sare, morcovi, ceapa, mazare, telina. Ingrediente: 250 g carne tocată de curcan un ou o linguriţă smântână un praf sare 2 morcovi o ceapă 100 g mazăre o rădăcină păstârnac o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: […]

Supa cu perisoare si smantana 

Supa cu perisoare si smantana 

Supa cu perisoare si smantana din: carne, ou, smantana, sare, morcovi, ceapa, mazare, telina. Ingrediente: 250 g carne tocată un ou o linguriţă smântână un praf sare 2 morcovi o ceapă 100 g mazăre o rădăcină păstârnac o rădăcină de ţelină un ardei gras   Mod de preparare: Carnea se amestecă bine cu oul şi un […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.