Supa de morcovi cu migdale

Printeaza

Supa de morcovi cu migdale din: ulei de rapita, ceapa, ghimbir, usturoi, nucsoara, supa de legume, morcovi, fasole, migdale, nucsoara.

Ingrediente:Supa de morcovi cu migdale

  • 1 lingură ulei de rapiţă
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 linguri de ghimbir ras grosier
  • 2 căţei de usturoi, feliaţi
  • 1/2 linguriţă de nucşoară măcinată
  • 850ml supă de legume
  • 500g de morcovi, feliaţi
  • 1 conservă de 400g de fasole (boabele nu trebuie scurse)

Pentru topping:

  • 4 linguri de migdale cu coajă, tocate grosier
  • un praf de nucşoară

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o cratiţă mare, adaugă ceapa, ghimbirul şi usturoiul şi prăjeşte-le timp de 5 minute, până când încep să se înmoaie. Adaugă nucşoara, amestecă şi mai găteşte-le încă 1 minut.

Toarnă supa, adaugă morcovii şi fasolea, cu tot cu lichidul din conservă, apoi acoperă cratiţa şi lasă totul să fiarbă la-foc mic timp de 20-25 de minute, până când morcovii sunt fragezi.

Transferă o treime din supă într-un bol şi pasează restul cu ajutorul unui blender. Adaugă supa pusă deoparte şi dă totul în clocot.

Serveşte-o cu migdale şi nucşoară presărate deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.