Supa de morcovi cu galuste si coriandru

Printeaza

Supa de morcovi cu galuste si coriandru din: morcovi, ceapa, chimen, ulei, supa de legume, smantana, coriandru verde, sare, piper, gris, lapte, praf de copt.

Ingrediente:Supa_de_morcovi_cu_galuste_si_coriandru

  • 1 kg morcovi
  • 340 g ceapa
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 2 linguri ulei
  • 1,5 l supa de legume
  • 250 ml smantana
  • 1 legatura coriandru verde
  • sare
  • piper

galuste:

  • 200 g gris
  • 120 ml lapte semidegresat
  • 1 lingurita praf de copt

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se aşază morcovii raşi şi ceapa tocată; se presară sare, piper şi chimen. Se toarnă ulei şi se coace 30 min.

Intre timp se prepară găluşteie: se amestecă grisul într-un castron cu praf de copt şi lapte; se frământă aluatul pe planşeta tapetată cu făină. Se împarte aluatul în 2 porţii, din care se modelează câte un rulou lung, de grosimea unui deget, din care se taie felii de 1 cm.

Se acoperă cu un prosop textil şi se lasă să se odihnească. Se dă supa în clocot şi se adaugă morcovii şi ceapa; se pasează, se adaugă smântână şi găluşte. Se fierb 3-4 min. şi se presară coriandru.

Supa de morcovi cu galuste si coriandru

Supa_de_morcovi_cu_galuste_si_coriandru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.