Supa de mere cu costita afumata

Printeaza

Supa de mere cu costita afumata din: mere, ceapa, usturoi, unt, curry, sare, piper, cuisoare, costita afumata.

Ingrediente:Supa de mere cu costita afumata

  • 4 mere
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 20 gr. unt sau margarina
  • 2 linguri curry
  • 800 ml concentrat de pui
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit cuisoare pisate
  • putina zeama de lamaie
  • 100 gr. costita afumata (Kaiser, Bacon, slanina afumata)
  • 1/2 legatura ceapa verde

 

Mod de preparare:

Se curata merele, se taie in patru, se scoate partea lemnoasa, apoi merele se taie bucati. Ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste.

Se caleste ceapa si usturoiul in untul incins, se adauga merele, se toarna deasupra zeama de carne si se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic, cu capac.

Se da prin sita (sau se face un piure cu mixerul) si se adauga sarea, piperul, cuisoarele si zeama de lamaie.

Costita se taie in feliute subtiri si se rumeneste intr-o tigaie fara grasime.

Se taie coditele de ceapa rondele si se aseaza impreuna cu costita peste supa servita in farfurii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.