Supa de mazare verde si cartofi noi

Printeaza

Supa de mazare verde si cartofi noi din: cartofi noi, mazare, morcov, rosie, patrunjel, marar, orez, ulei, sare.

Ingrediente:Supa de mazare verde si cartofi noi

  • 1/2 kg cartofi noi (mici)
  • 1/2 kg mazăre verde
  • 1 morcov
  • 1 roşie (sau 1 lingură bulion)
  • pătrunjel
  • mărar
  • 2 linguri orez
  • 1 lingură ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii de coajă prin frecare (cu sare, cu mălai, cu un prosop foarte caspru) şi cei mai măricei se taie în jumătăţi sau sferturi.

Se curăţă zarzavatul (morcovul şşi pătrunjelul), se spală bine şi se taie bucăţele mici (sau se rad). Se taie ceapa mărunt. Mazărea se curăţă, se scot boabele şi se spală. Totul se pune la fiert în circa 2 I apă caldă.

Când zarzavaturile s-au muiat, se adaugă uleiul, sarea şi roşiile tocate foarte imărunt sau bulionul. Tot acum se pune şi orezul la fiert. Supa este gata când s-a fiert orezul.

In final se adaugă verdeaţa tăiată mărunt şi sarea.

Supa se serveşte caldă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.