Supa de mazare, praz si parmezan
PrinteazaSupa de mazare, praz si parmezan din: mazare, cartofi, praz, unt, ulei de masline, usturoi, sare, piper, supă de pui sau de legume, parmezan, ulei de măsline extravirgin.
- 340 g mazăre, înmuiată peste noapte
- 1 cartof mediu, curăfat
- 5 fire de praz medii
- lingură de ulei de măsline
- o bucăţică de unt
- căţei de usturoi, tăiaţi fin
- sare şi piper negru, proaspăt măcinat
- 850 ml supă de pui sau de legume
- parmezan ras
- ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Clătiţi mazărea, acoperiţi cu apă şi fierbeţi împreună cu cartoful până se înmoaie. Indepărtaţi coaja prazului, tăiaţi pe lungime de la rădăcină în sus, spălaţi cu atenţie şi tăiaţi fin.
Incălziţi o tigaie cu fundul gros şi adăugaţi lingura de ulei şi bucăţica de unt.
Puneţi prazul şi usturoiul în tigaie şi căliţi uşor, adăugaţi puţină sare până când devine moale şi dulce. Adăugaţi mazărea scursă şi cartoful şi fierbeţi un minut. Adăugaţi două treimi din supă şi fierbeţi la foc mic timp de 15 minute.
Adăugaţi din supa rămasă pentru a căpăta consistenţa dorită. Asezonaţi după gust şi adăugaţi parmezanul pentru a-i definitiva aroma.
Supa de mazare, praz si parmezan
Pofta buna!