Supa de mazare cu paste

Printeaza

Supa de mazare cu paste

Ingrediente:

  • 250 g paste figurine
  • 450 g mazare
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi galbeni sau verzi
  • 1 rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 de telina
  • Radacina de patrunjel
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Sare, piper, smantana, patrunjel

Mod de preparare:

Se curata ceapa si usturoiul de foi, se toaca marunt si se pun intr-un castron. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie in cubulete. Telina, morcovul si radacina de patrunjel se curate de coaja, se spala, se dau pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun peste legumele tocate. Rosia se opareste foarte putin, se curate de pielita si se toaca marunt. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga legumele si se calesc pana cand s-au inmuiat.

Se pun la fiert 2 litri de apa., se adauga legumele calite si se lasa la fiert. Cand legumele s-au fiert, se adauga mazarea, sarea si piperul dupa gust.

Se mai fierbe timp de 15-20 de minute si se adauga pastele. Se fierbe in continuare pana cand sunt gata si pastele. Se adauga patrunjel tocat. Se serveste fierbinte sau rece, cu smantana si verdeata tocata impreuna cu un pahar de Babeasca Neagra.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place supa de mazare, dar nu am incercat sa pun paste in ea. Poate o sa incerc reteta asta, de ce nu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.