Supa de mazare cu crutoane

Printeaza

Supa de mazare cu crutoane

Ingrediente:Supa de mazare cu crutoane

  • 300 g mazăre fiartă
  • 50 g şuncă bacon
  • 1 ceapă
  • 1 căţel usturoi
  • 100 ml smântână grasă
  • 1,5 l supă de pasăre sau de vită
  • sare, piper
  • mărar verde
  • 4 felii pâine
  • ulei

Preparare:

Se pun deoparte 2 linguri de mazăre boabe, iar din restul de mazăre se obţine un piure cu ajutorul mixerului. Şunca bacon se taie cubuleţe şi se prăjeşte într-o tigaie unsă cu ulei. Când devin uşor crocante, bucăţelele de şuncă se pun pe o farfurie.

In tigaia în care s-a prăjit şunca se pune ceapa tăiată mărunt şi se căleşte uşor. Piureul de mazăre se diluează cu supa de carne, se adaugă ceapa călită şi se lasă să dea câteva clocote. Se ia supa de pe foc şi se adaugă după gust usturoiul pisat, sare, piper, mărar verde tocat.

Apoi se amestecă bine supa cu smântână, iar la sfârşit se adaugă boabele de mazăre fiartă şi cubuleţele de şuncă bacon. Feliile de pâine se taie cubuleţe şi se rumenesc în puţin ulei încins. Supa se serveşte imediat, cu crutoanele alături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.