Supă de mazăre cu afumătură

Printeaza

Supă de mazăre cu afumătură

Ingrediente:Supă de mazăre cu afumătură

  • 400 g mazăre boabe
  • 60 g afumătură
  • 1/2 lingură făină
  • 60 g unt
  • 1 foaie dafin
  • 2 litri supă
  • 1 litru apă
  • 10 g zahăr
  • 120 g frisca lichidă (sman­tană)
  • 1/2 ceapă
  • sare

 

Mod de preparare:

Mazărea se fierbe in apă cu sare circa 20 minute. Separat se face un rantaş alb cu costiţă tăiată, ceapa tocată, unt şi făină şi se pune la fiert cu supa şi mazărea.

Se strecoară şi se termină cu frişca lichidă (smantană).

Se serveşte cu crutoane prăjite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.