Supă de linte şi fasole

Printeaza

O reteta delicioasa de supa cu: ceapa, ulei de masline, chili, sare, linte, fasole, telina, sos de rosii, morcovi, cascaval afumat, coriandru, patrunjel, smantana.

Ingrediente:

  • 1 ceapă mărunţită
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriţe de pudră de chili
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1  ceaşcă de linte fiartă şi scursă
  • 5 ceşti de apă
  • 1 conservă de sos de roşii (240 g)
  • 2 morcovi, tocaţi mărunt
  • 3 rădăcini de ţelină, mărunţite
  • 1 conservă de boabe de fasole, spălate şi scurse bine (400 g)
  • 100 g caşcaval afumat, dat prin râzătoare
  • 2 linguri de coriandru proaspăt, pătrunjel şi/sau arpagic, tocat mărunt
  • 1 ceaşcă de smântână (opţional)

 

Mod de preparare:

Pune ceapa într-o cratiţă adâncă de dimen­siuni medii. Setează focul la intensitate mare şi căleşte ceapa până când se rumeneşte; circa cinci minute. Adaugă pudra de chili şi sarea.

Pune lintea şi apa în preparatul de la punctul anterior. Adu totul în punctul de fierbere. Redu intensitatea focului la mediu şi lasă preparatul pe aragaz încă cinci minute. Toarnă sosul de roşii, morcovii şi ţelina.Ţine la foc mic pentru alte zece minute. Adaugă boabele de fasole şi fierbe suficient cât acestea şi celelalte legume să se înmoaie (cinci minute).

Amesteca în preparatul din cratiţă caşca­valul afumat şi mirodeniile. Asezonează cu sare şi piper negru, în funcţie de gust. Serveşte cu smântână, dacă foloseşti de obicei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.