Supa de linte rosie si cartofi

Printeaza

Supa de linte rosie si cartofi din: ulei de masline, ceapa, linte rosie, cartofi, supa de legume, ajvar sau bulion de ardei gras, rosii, sare, piper, tabasco si patrunjel.

Supa_de_linte_rosie_si_cartofi

 

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 300 g linte roşie
  • 150 g cartofi decojiţi şi tăiaţi cuburi
  • 400 ml supă de legume
  • 2 linguri ajvar sau bulion de ardei gras
  • 300 g roşii decojite tăiate cuburi
  • sare, piper
  • 1-2 linguriţe tabasco
  • 4 linguri pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa şi se spală bine lintea. Se încinge uleiul de măsline într-o oală şi se căleşte ceapa până devine translu­cidă; se adaugă lintea şi se lasă să se călească puţin, apoi se adaugă cartofii şi supa şi se lasă să fiarbă în clocot 20 min.

Cu cca 4 min. înainte de a fi gata, se adaugă bulion de ardei şi roşii şi se mai lasă să dea o dată în clocot. Apoi se condimentează cu sare, piper şi tabas­co după gust. Se serveşte în farfurii şi se presară pătrunjel tocat.

 

Supa de linte rosie si cartofi

Supa_de_linte_rosie_si_cartofi

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.