Supa de linte rosie cu ghimbir si coriandru

Printeaza

Supa de linte cu ghimbir si coriandru din: ceapa rosie, ulei, usturoi, ghimbir, ardei iute, praf de curry, bulion, supă de legume, cartofi, morcov, ţelină, linte roşie, coriandru,  iaurt gras.

Supa_de_linte_rosie_cu_ghimbir_si_coriandru

Ingrediente:

  • 2 cepe roşii
  • 4 linguri ulei
  • 4 căţei de usturoi
  • 50 g ghimbir proaspăt
  • 1 ardei iute
  • 1 lingură praf de curry
  • 4 linguri bulion
  • 1 l supă de legume
  • 2 cartofi
  • 1 morcov (cu tot cu frunze)
  • 4 fire ţelină
  • 150 g linte roşie
  • 2 linguriţe coriandru tocat
  • 4 linguri iaurt gras

Mod de preparare:

Se toaca ceapa si se prajeste in ulei incins. Dupa 4 minute se adauga ghimbirul ras, usturoiul taiat felii, ardeiul iute tocat si praf de curry. Se inglobeaza bulionul in mestecul de pe foc, apoi se stinge cu supa. se adauga cartofii curatati si legumele; se fierb pana ce se inmoaie.

Se adauga apoi lintea si de fierbe 10 minute. apoi se ia de pe foc si se lasa sa se odihneasca sub capac.

Se orneaza supa cu coriandru proaspat tocat si frunze de morcov. Se repartizeaza in boluri si se adauga in ficare bol cate o lingura de iaurt.

Supa de linte rosie cu ghimbir si coriandru

Supa_de_linte_rosie_cu_ghimbir_si_coriandru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.