Supa de linte cu cartofi
PrinteazaSupa de linte cu cartofi din: linte, ceapa, cartofi, pasta de tomate, foaie de dafin, ulei, sare.
- 500 g linte
- 2 cepe
- 4 cartofi
- 2 lingura pasta de tomate
- 1 foaie de dafin
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pune lintea la înmuiat în apă rece minimum două ore sau de seara până dimineaţa. Strecoară lintea şi pune-o la fiert în apă cu un praf de sare. Separat, taie ceapa mai mare şi căleşte-o în ulei. Când devine translucidă, stinge cu bulionul dizolvat în puţină apă.
Adaugă peste lintea aproape fiartă foaia de dafin, ceapa călită şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Lasă în continuare pe foc, ca să fiarbă bine şi cartofii. La final, potriveşte gustul de sare. Optional, adauga un morcov si 1/2 telina.
Supa de linte cu cartofi
Pofta buna!