Supa de linte cu bacon si carnati
PrinteazaSupa de linte cu bacon si carnati din: ceapa, telina, morcovi, pastarnac, linte, cartofi, bacon, carnati, patrunjel, dafin, sare, piper.
- o ceapă
- o felie rădăcină ţelină
- 2 morcovi
- o rădăcină păstârnac
- o conservă mare linte
- 2 cartofi
- 200 g bacon
- un cârnat de casă
- câteva fire pătrunjel
- o foaie dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toate legumele, în afară de linte, se curăţă, se taie mărunt şi se pun la fiert în 3 litri de apă. Intre timp, baconul şi cârna-tul tăiat felioare se rumenesc într-o tigaie.
Când legumele sunt fierte, se adaugă lintea trecută sub un jet de apă rece şi scursă şi foaia de dafin. Se lasă 5 minute la fiert, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se serveşte cu baconul, pătrunjelul şi felioare de cârnat deasupra.
Pofta buna!