Supa de legume cu ciuperci
PrinteazaSupa de legume cu ciuperci din: cartofi, morcovi, patrunjel, conopida, ulei, mazare, fasole, ciuperci, sare.
- 3 cartofi
- 3 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 5-6 buchete dintr-o conopidă
- ulei
- 100 g mazăre verde
- 100 g fasole fideluţă (sau grasă, după preferinţă)
- 4 roşii
- 200 g ciuperci
- sare
Mod de preparare:
Tai morcovul fâşii subţiri, pătrunjelul îl toci mărunt, iar cartofii îi pui la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare.
Adaugi câteva buchete (5-6) de conopidă, mazărea, fasolea tăiată bucăţi şi roşiile decojite. între timp, cureţi ciupercile, le tai felii şi le înăbuşi cu ulei. Când toate legumele sunt aproape fierte, adaugi ciupercile şi le laşi să mai dea în câteva clocote. In zilele de post, consumi supa simplă, fără să o dregi.
In zilele de dulce, dregi supa cu un gălbenuş şi cu 2 linguri de smântână bătute bine şi turnate peste supa gata fiartă. Este o supă bună oricum.
Supa de legume cu ciuperci
Pofta buna!