Supa de legume cu ciuperci

Printeaza

Supa de legume cu ciuperci din: cartofi, morcovi, patrunjel, conopida, ulei, mazare, fasole, ciuperci, sare.

Ingrediente:Supa_de_legume_cu_ciuperci

  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 5-6 buchete dintr-o conopidă
  • ulei
  • 100 g mazăre verde
  • 100 g fasole fideluţă (sau grasă, după preferinţă)
  • 4 roşii
  • 200 g ciuperci
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai morcovul fâşii subţiri, pătrunjelul îl toci mărunt, iar cartofii îi pui la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare.

Adaugi câteva buchete (5-6) de conopidă, mazărea, fasolea tăiată bucăţi şi roşiile decojite. între timp, cureţi ciupercile, le tai felii şi le înăbuşi cu ulei. Când toate legumele sunt aproape fierte, adaugi ciupercile şi le laşi să mai dea în câteva clocote. In zilele de post, consumi supa simplă, fără să o dregi.

In zilele de dulce, dregi supa cu un gălbenuş şi cu 2 linguri de smântână bătute bine şi turnate peste supa gata fiartă. Este o supă bună oricum.

 

Supa de legume cu ciuperci

Supa_de_legume_cu_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.