Supa de legume cu ceapa verde si smantana

Printeaza

Supa de legume cu ceapa verde si smantana din: rădăcină pătrunjel, gulie, ceapă verde, ulei,  pătrunjel, ceapă verde, supă de legume, smântână, sare cu verdeţuri, piper, ou, morcovi.

 

Supa_de_legume_cu_ceapa_verde_si_smatnana

Ingrediente:

  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1/2 gulie
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2,5 linguri ulei
  • 4 linguri pătrunjel tocat
  • 2 linguri ceapă verde tocată
  • 1 l supă de legume
  • 150 ml smântână
  • sare cu verdeţuri
  • piper
  • 1 ou mare
  • 2 morcovi

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele: se taie cuburi rădăcina de pă­trunjel şi gulia. Se toacă cea­pa verde.

Se încing într-o cratiţă 1,5 linguri ulei şi se prăjesc pătrunjelul şi gulia.

După 2 min. se adaugă ceapa şi se căleşte până ce de­vine translucidă. Se presară pătrunjel şi ceapă verde şi se toarnă supa.

Se lasă să fiarbă 15-20 min. până se înmoaie pătrunjelul.

Se pasează supa, se adaugă smântână, sare şi piper şi se dă în clocot. Se bate separat oul.

Se ia va­sul cu supă de pe foc şi se adaugă oul; se amestecă şi se încălzeşte din nou supa, dar nu se lasă să mai fiarbă.

Se curăţă morcovii şi se taie beţişoare (julienne), apoi se presară cu sare şi se prăjesc în restul de ulei.

Se serveşte supa fierbinte, în farfuriile preîncălzite şi se presară legume şi fire de ceapă verde sau ceapa-ciorii.

Supa de legume cu ceapa verde si smatnana

Supa_de_legume_cu_ceapa_verde_si_smatnana

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Supa de pipote cu legume 

Supa de pipote cu legume 

Supa de pipote cu legume din: pipote de pui, ceapa, morcovi, ulei, mazare, ciuperci, unt, faina, ou. Ingrediente: 400 g pipote de pui 1 ceapă 2 morcovi 4 linguri ulei 100 g mazăre pătrunjel verde 100 g ciuperci Pentru găluşte: 50 g unt 100 g făină 1 linguriţă pătrunjel tocat 1 ou   Mod de preparare: Căleşte […]

 

Supa de legume

Supa poloneza de legume

Supa poloneza de legume din: orez, praz, morcovi, ceapa, ardei, telina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g orez 2 fire praz 2 morcovi o ceapă 2-3 cartofi un ardei 2 fire ţelină 1,5 l supă de legume o lingură ulei verdeaţă, după gust sare piper   Mod de preparare: Se pune orezul cu apă proaspătă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.