Supa de gulii, telina si ardei gras

Printeaza

Supa de gulii, telina si ardei gras din: gulii tinere, ceapa, radacina de telina, smantana, ou, ardei gras galben sau verde, ulei, sare, piper alb macinat.

Supa_de_gulii_telina_si_ardei_gras

Ingrediente:

  • 2 gulii tinere, de dimensiune mijlocie
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de ţelină
  • 150-200 g smântâ­nă
  • 1 ou
  • 1 ardei gras galben sau verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper alb măcinat

 

Mod de preparare:

Speli legumele, le cureţi şi le tai astfel: gulia în sferturi sau felii groase, ţelina în cuburi, ardeiul în sferturi, iar ceapa o laşi întreagă. Fierbi legumele la foc mic, în circa 1 1/2 litri de apă şi un praf de sare.

Când gulia este fiartă, păstrezi o bucată pe care o razi mare sau o tai în bastonaşe fine.

Indepărtezi ceapa, pe care ai fiert-o doar pentru a da gust supei.

Restul de legu­me le pasezi cu ajutorul mixerului vertical, adău­gând şi puţină supă în care au fiert.

Pui din nou pe foc mic piureul de legume ames­tecat cu supa în care au fiert legumele, sare şi piper după gust.

Baţi oul cu smântână şi adaugi încet un polonic cu supă rece.

Torni ameste­cul treptat în supă şi laşi să mai dea în câteva clo­cote scurte. Serveşti supa cu verdeaţă şi cu „tăiţei” din gulia rasă.

Supa de gulii, telina si ardei gras

Supa_de_gulii_telina_si_ardei_gras

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.