Supă de gulii cu găluşte de făină si verdeata
PrinteazaSupă de gulii cu găluşte de făină din: gulii, ulei, sare, piper, patrunjel, condimente, ou, faina.
- 2-3 gulii
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel verde
- condimente
- 1 ou
- fănă
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă cu ulei, pui guliile curăţate şi tăiate fideluţă. Peste ele torni un polonic mare de apă fierbinte şi le acoperi cu un capac.
Le fierbi înăbuşit pe jumătate, apoi mai adaugi apă călduţă câtă supă doreşti să-ţi iasă, potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă în continuare. Prepari apoi găluştele: amesteci oul cu făină şi sare cât să-ţi iasă o compoziţie ca o smântână groasă, lei apoi cu linguriţa din compoziţie şi dai drumul găluştelor în oala în care fierbe supa.
Cât timp acestea fierb la foc mic, faci un rântaş subţire dintr-o linguriţă de făină desfăcută într-o ceaşcă de apă pe care îl torni în supă. Laşi să dea într-un clocot, apoi adaugi verdeaţa şi condimentul după gust şi supa e gata.
Poftă bună!