Supa de gaina cu verdeata
PrinteazaSupa de gaina cu verdeata din: gaina, ceapa, morcovi, patrunjel, sare.
- o găină
- o ceapă
- 4 morcovi
- 2 bucăţi rădăcină de pătrunjel
- sare
- pătrunjel verde
- apă
Mod de preparare:
Găina, curăţată şi spălată foarte bine, se taie în bucăţi şi se dă la fiert. Intr-0 oală cu apă rece. Pe măsură ce fierbe, se adună spuma.
Se pune apoi zarzavatul curăţat de coajă şi spălat, dar întreg. Ceapa se curăţă şi nu se taie, rămâne întreagă, doar se crestează puţin şi, după ce s-a fiert, se aruncă.
Se fierbe la foc mic, ca să nu se tulbure, până se poate pătrunde carnea cu furculiţa şi zarzavatul este muiat.
Carnea se scoate; se va servi cu sos de fructe şi piure de cartofi.
In supa rămasă, se adaugă tăieţeii făcuţi din timp în casă, ori găluştele de griş şi se mai dau câteva clocote.
Când se serveşte, se presară pe deasupra cu pătrunjel verde.
Pofta buna!