Supa de gaina cu verdeata

Printeaza

Supa de gaina cu verdeata din: gaina, ceapa, morcovi, patrunjel, sare.

Ingrediente:Supa de gaina cu verdeata

  • o găină
  • o ceapă
  • 4 morcovi
  • 2 bucăţi rădăcină de pătrunjel
  • sare
  • pătrunjel verde
  • apă

 

Mod de preparare:

Găina, curăţată şi spălată foarte bine, se taie în bucăţi şi se dă la fiert. Intr-0 oală cu apă rece. Pe măsură ce fierbe, se adună spuma.

Se pune apoi zarzavatul curăţat de coajă şi spălat, dar întreg. Ceapa se curăţă şi nu se taie, rămâne întreagă, doar se crestează puţin şi, după ce s-a fiert, se aruncă.

Se fierbe la foc mic, ca să nu se tulbure, până se poate pătrunde carnea cu furculiţa şi zarzavatul este muiat.

Carnea se scoate; se va servi cu sos de fructe şi piure de cartofi.

In supa rămasă, se adaugă tăieţeii făcuţi din timp în casă, ori găluştele de griş şi se mai dau câteva clocote.

Când se serveşte, se presară pe deasupra cu pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.