Supa de gaina cu salata verde

Printeaza

Supa de gaina cu salata verde din: piept de gaina, salata, gris, lapte, smantana, ceapa, sare.

Ingrediente:Supa de gaina cu salata verde

  • 2 piepţi de găină
  • 1 salată verde
  • 100 g griş
  • 2 gălbe­nuşuri
  • 1 pahar cu lapte
  • 50 g smântână
  • 1 albuş
  • 1 ceapă
  • 3 l apă
  • sare
  • 1 l supă

Mod de preparare:

Intr-un litru de supă de pasăre şi 1/2 l apă puneţi pieptul de găină la fiert. Lăsaţi-l să clocotească încet 15 minute, adăugaţi o linguriţă cu sare şi 1 ceapă.

Tăiaţi salata julienne şi puneţi-o la fiert cu grişul în supă, după ce pieptul de găină a fost fiert şi pus la o parte. Al doilea piept crud tocaţi-l mărunt, combinaţi-l cu albuşul, sarea şi smântână şi din amestec faceţi chifteluţe.

Legaţi apoi supa cu gălbenuşurile şi laptele şi, când serviţi la masă, adăugaţi chifteluţele fierte.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.