Supa de gaina cu paste si morcov

Printeaza

Supa de gaina cu paste si morcov din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, paste scoici, cartofi, sare, piper.

Supa de gaina cu paste si morcov

Ingrediente:

  • 1 găină de 1 1/2 kg
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1/2 ţelină
  • 1 mână de paste scoici
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Mai întâi de toate, cureţi pasărea de pene şi toate cele, apoi o pârleşti la flacăra aragazului, după care o cenătuieşti (adică o tai bucăţi). Pui pasărea la fiert în 4 l de apă.

Spumezi destui de des, din 2 motive: pentru a obţine o supă limpede şi i  mai ales pentru a nu se revărsa din oală şi să murdărească oala şi aragazul.

După vreo 2 ore de fiert, adaugi legumele spălate şi tăiate gro­sier. Le mai laşi la fiert vreo 30 de minute, după care adaugi pastele.

Durata de fierbere poate fi mai mare sau mai mică, în funcţie de cât de bătrână este zbu­rătoarea. Condimentezi după gust, mai dai în vreo două clocote, apoi opreşti focul.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.