Supa de fructe de mare cu vin
PrinteazaSupa de fructe de mare cu vin din: midii, creveti, calamar, vin, ulei, usturoi, ceapa, ardei, rosii, peste, patrunjel, sare, piper.
- 450 g midii
- 15 creveţi
- 15 inele de calamar
- 2 linguri ulei
- 250 ml vin alb sec
- un căţel usturoi
- o ceapă
- 1/2 ardei gras roşu
- 3 roşii foarte coapte sau din conservă
- 2 bucăţi peşte alb
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Midiile spălate se pun ta fiert 8 minute, fără capac, iar apa în care au fiert se filtrează şi se păstrează.
Se încinge jumătate din cantitatea de ulei, se sotează creveţii şi inelele de calamar pentru 3-4 minute. Se toarnă vinul şi se mai fierb un minut. Se potrivesc de sare şi piper.
In restul de ulei se căleşte ceapa cu usturoiul 5 minute.
Se adaugă apă de la fiertul midiilor şi ardeiul, curăţat şi tăiat cubuleţe, apoi roşiile şi se lasă 10 minute la fiert, la foc mic.
Se adaugă peştele, se acoperă, se lasă 5 minute, se adaugă midiile şi inelele de calamar şi Şe serveşte cu verdeaţa tocată.
Supa de fructe de mare cu vin
Pofta buna!