Supa de fructe de mare cu vin

Printeaza

Supa de fructe de mare cu vin din: midii, creveti, calamar, vin, ulei, usturoi, ceapa, ardei, rosii, peste, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:supa_de_fructe_de_mare_cu_vin

  • 450 g midii
  • 15 creveţi
  • 15 inele de calamar
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml vin alb sec
  • un căţel usturoi
  • o ceapă
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 3 roşii foarte coapte sau din conservă
  • 2 bucăţi peşte alb
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Midiile spălate se pun ta fiert 8 minute, fără capac, iar apa în care au fiert se filtrează şi se păstrează.

Se încinge jumătate din cantitatea de ulei, se sotează creveţii şi inelele de calamar pentru 3-4 minute. Se toarnă vinul şi se mai fierb un minut. Se potrivesc de sare şi piper.

In restul de ulei se căleşte ceapa cu usturoiul 5 minute.

Se adaugă apă de la fiertul midiilor şi ardeiul, curăţat şi tăiat cubuleţe, apoi roşiile şi se lasă 10 minute la fiert, la foc mic.

Se adaugă peştele, se acoperă, se lasă 5 minute, se adaugă midiile şi inelele de calamar şi Şe serveşte cu verdeaţa tocată.

Supa de fructe de mare cu vin

supa_de_fructe_de_mare_cu_vin

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.