Supa de franzela
PrinteazaSupa de franzela din: franzela, supa de zarzavat, unt sau margarina, smantana, sare, supa concentrata de legume.
- 1/2 franzelă
- 1 l supă de zarzavat
- 2 linguri cu unt sau margarină fină
- 1 pahar cu smântână
- sare
- 1 lingură cu supă concentrată de legume
Mod de preparare:
Tăiaţi franzela felii pe care le rumeniţi în unt. Turnaţi peste pâine 1 litru de supă de legume, acoperiţi oala, fierbeţi 1/4 oră.
Scoateţi pâinea şi o treceţi prin sită sau o faceţi piure cu furculiţa, o răsturnaţi în supa în care a fiert, săraţi, adăugaţi o lingură cu supă concentrată, mai fierbeţi 10 min.
Bateţi un ou cu smântână şi răsturnaţi în supă după ce aţi stins focul.
Serviţi caldă, cu brânză telemea alături.
Pofta buna!