Supa de fasole cu busuioc
PrinteazaSupa de fasole cu busuioc din: fasole albă, ceapa, mrcovi, rosii, ardei gras rosu, ulei, patrunjel, busuioc, menta, sare, piper.
Ingrediente:
- 150 g fasole albă
- o ceapă
- 2 morcovi
- 2 roşii
- un ardei gras roşu
- 5 linguri ulei
- pătrunjel
- busuioc
- mentă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune fasolea pentru 6 ore la înmuiat în apă rece. Apoi, se scurge şi se pune în oală cu apă proaspătă. Se lasă pe foc să ajungă la punctul de fierbere, se diminuează flacăra si se lasă în continuare la fiert o oră.
Se adaugă uleiul, legumele tăiate şi se mai fierbe 45 de minute. Se toarnă apă, dacă a scăzut prea mult şi, cu 10 minute înainte de a fi gata, se adaugă puţină mentă, puţin busuioc şi pătrunjel. Se potriveşte de sare şi piper şi se aduce la masă.
Supa de fasole cu busuioc
Pofta buna!