Supa de fasole cu bacon si struguri

Printeaza

Supa de fasole cu bacon si struguri din: bacon, ulei de masline, ceapa, morcov, telina verde, usturoi, foi de dafin, cimbru, rozmarin, boabe de fasole alba, supa de pasare, boabe de struguri albi, sare, piper.

Supa_de_fasole_cu_bacon_si_struguri

Ingrediente:

  • 100 g bacon
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • morcov
  • 2 fire ţelină verde
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  •  2 fire cimbru
  •  2 fire rozmarin
  • 250 g boabe de fasole albă (puse la înmuiat peste noapte)
  • 11 supă de pasăre
  • 200 g boabe de struguri albi fără sâmburi
  • sare şi piper

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o oală mare cu pereţii groşi şi se prăjeşte baconul tăiat cubuleţe.

După câteva minu­te se adaugă ceapa, morcovii şi ţelina tăiate felii; se prăjesc până ce se înmoaie cca 6 min.

Apoi se adaugă căţeii de usturoi tăiaţi felii, foaia de dafin şi jumătate din cantitatea de cimbru şi rozmarin tocat; se lasă câteva minute.la foc, pentru ca mirodeniile să-şi răspândească arome.

Se adaugă apoi în oală boabele de fasole scurse de apă. Se toarnă deasupra supa şi se dă în clocot. S

e fierbe fasolea până ce se înmoaie (cca 1 oră).

Se îndepărtează apoi foaia de dafin din supă şi se pun boabeletle struguri; se sărează şi se piperează după gust.

Se lasă să mai fiarbă supa la foc moale timp de încă cca 2 min.

Supa de fasole cu bacon si struguri

Supa_de_fasole_cu_bacon_si_struguri
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.