Supa de fasole boabe

Printeaza

Supa de fasole boabe din: fasole, ceapa, usturoi, morcov, telina, pfraz, rozmarin, cimbru, ulei, franzela, sare, pensula.
Ingrediente:Supa de fasole boabe

  • 300 g fasole alba uscata
  • 1 ceapa
  • 4 catel de usturoi
  • 1 morcov
  • 2 tulpini de telina
  • 2 fire de praz
  • 1 crenguta rozmarin
  • 3 crengute cimbru
  • 2 linguri ulei
  • 2 litri concentrat de legume
  • 8-12 felii de franzela
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera cu apa rece si se lasa sa se inmoaie 8 ore. Apoi se scurge. Se curata ceapa si 1 catel de usturoi si se toaca marunt.

Morcovul si tulpinile de telina se taie cubulete, iar prazul lamele (inclusiv partea verde).

Rozmarinul si cimbrul se spala, se zvanta si se aleg frunzulitele. Intr-o oala mare se-ncinge uleiul si se calesc, pe rand, ceapa, usturoiul, morcovul, telina si prazul, pana ce se rumenesc usor.

Se adauga fasolea, rozmarinul si cimbrul si deasupra se toarna zeama de zarzavat.

Se acopera oala si se lasa supa sa fiarba la foc mic intre 1,30 – 2,30 (in functie de cat de repede se inmoaie fasolea).

Se scoate jumatate din supa si se pune deoparte, iar cealalta se paseaza (in oala).

Se toarna inapoi supa pusa deoparte, se amesteca cu cea pasata, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza in ea si ceilalti trei catei de usturoi tocati marunt.

Se pun in fiecare farfurie cate 2 felii de paine, se toarna supa peste ele si se serveste imediat.

In loc de fasole uscata, se poate folosi linte (care fierbe mai repede).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.