Supa de fasole boabe cu boia si tarhon

Printeaza

Supa de fasole boabe cu boia si tarhon din: fasole uscată boabe, ulei sau untură, făină, morcov, pătrunjel rădăcină, ceapă, smântână, boia, oţet, zahăr, sare, da­fin, tarhon.

Ingrediente:Supa de fasole boabe cu boia si tarhon

  • 200 g fasole uscată boabe
  • 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură
  • 20 g făină
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • o ceapă mică
  • 100g smântâna
  • boia
  • oţet
  • zahăr
  • sare
  • da­fin
  • tarhon

 

Mod de preparare:

Fasolea aleasă se înmoaie în apă călduţă cu o seară îna­inte (în acest fel fierbe mai repede).

A doua zi se pune la fiert în 2 litri de apă. Când s-a fiert pe jumătate, se adaugă zarzavatul tăiat.

Se prepară un rântaş de culoarea chiflei, cu ceapă şi cu boia şi se drege supa.

Inainte de servire se drege cu oţet, zahăr, eventual cu dafin sau tarhon.

Va avea un gust mai bun dacă se fierbe în ea ciolan afumat, şorici sau zeamă de carne afumată.

Se poate servi cu găluşte, fierte separat în apă sărată.

Supa de fasole boabe cu boia si tarhon

 

Supă Tom Yum cu Lemongrass: O Călătorie Culinară în Inima Thailandei

Supă Tom Yum cu Lemongrass: O Călătorie Culinară în Inima Thailandei din: supa de pui, fructe de mare, lemongrass, kaffir lime, rosii, ciuperci, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, suc de lamaie, sos de peste, zahar de palmier, coriandru, sare. Descoperiți esența bucătăriei thailandeze cu această rețetă autentică de Supă Tom Yum cu Lemongrass, o supă […]

Supă Cremoasă de Castane

Supă Cremoasă de Castane din: castane, ceapa, morcovi, cartofi, supa de legume, ulei de masline, sare, piper, iaurt, patrunjel. Când vremea se răcește și căutăm mâncăruri care să ne încălzească și să ne răsfețe simțurile, supa cremoasă de castane apare ca o opțiune reconfortantă și bogată în arome. Combinând dulceața naturală a castanelor cu gustul […]

Supă de Gâscă cu Legume

Supă de Gâscă cu Legume din gasca, cartofi, morcovi, radacina de telina, ceapa, usturoi, apa, frunza de dafin, sare, piper, patrunjel. În căutarea unei rețete care să vă încânte simțurile și să aducă confortul tradițional în bucătăria dumneavoastră? Supa de gâscă cu legume este răspunsul perfect. Această rețetă, bogată în arome și texturi, combină carnea […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.