Supă de dovleac
PrinteazaSupă de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, supa de legume, zahar, smantana, amidon, sare, piper, otet si paine alba.
- 1 kg dovleac
- 1 ceapa
- 3 linguri unt
- 1 l supa de legume
- zahar
- 200 ml smantana
- 2 linguri amidon
- sare
- piper
- 2 linguri otet
- 2 felii paine alba
Mod de preparare:
Pregătiţi dovleacul, curăţaţi ceapa, apoi tăiaţi totul cubuleţe. Căliţi ceapa în 2 linguri de unt încins. Adăugaţi dovleacul şi căliţi mai departe. Turnaţi supa, adăugaţi puţin zahăr şi fierbeţi-o 20 min. Pasaţi supa. Adăugaţi smântână şi amidonul, daţi totul într-un clocot şi condimentaţi.
Curăţaţi coaja feliilor de pâine, tăiaţi-le cuburi şi prăjiţi-le în untul rămas. Serviţi crutoanele alături de supa cremă de dovleac şi ornaţi-o cu arpagic.
Supă de dovleac
Poftă bună!