Supă de dovleac cu somon

Printeaza

Supă de dovleac cu somon

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 500 g dovleac: (miez)
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură praf de curry
  • 1 l supă
  • 400 g file de somon
  • sare, piper
  • 2 linguri seminţe de dovleac
  • 2 linguri ulei de dovleac

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Tăiaţi dovleacul cuburi mici. Căliţi-l împreună cu ceapa în untul încins, apoi presăraţi-l cu puţin curry. Turnaţi su­pa, lăsaţi totul să dea în clocot şi fierbeţi în continu­are cea. 15 minute la foc potrivit, până când se în­moaie dovleacul.

Spălaţi somonul, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-l cubuleţe potrivite, pasaţi supa şi condimen­taţi-o cu sare şi piper. Adău­gaţi cubuleţele de somon şi fierbeţi supa în continuare circa 7 minute.

Condimen­taţi supa încă o dată după gust. Presăraţi seminţele de dovleac şi adăugaţi o linguriţă de ulei de dovleac. Ornaţi supa cu puţină verdeaţă.

Supă de dovleac cu somon

Supa_de_dovleac_cu_somon.jpg

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.