Supă de dovleac cu somon
PrinteazaIngrediente:
- 1 ceapă
- 500 g dovleac: (miez)
- 2 linguri unt
- 1 lingură praf de curry
- 1 l supă
- 400 g file de somon
- sare, piper
- 2 linguri seminţe de dovleac
- 2 linguri ulei de dovleac
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Tăiaţi dovleacul cuburi mici. Căliţi-l împreună cu ceapa în untul încins, apoi presăraţi-l cu puţin curry. Turnaţi supa, lăsaţi totul să dea în clocot şi fierbeţi în continuare cea. 15 minute la foc potrivit, până când se înmoaie dovleacul.
Spălaţi somonul, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-l cubuleţe potrivite, pasaţi supa şi condimentaţi-o cu sare şi piper. Adăugaţi cubuleţele de somon şi fierbeţi supa în continuare circa 7 minute.
Condimentaţi supa încă o dată după gust. Presăraţi seminţele de dovleac şi adăugaţi o linguriţă de ulei de dovleac. Ornaţi supa cu puţină verdeaţă.
Supă de dovleac cu somon
Poftă bună!