Supa de dovleac cu lapte si orez

Printeaza

Supa de dovleac cu lapte si orez din: dovleac bun de copt, lapte, unt, orez, sare, zahăr, pătrunjel verde.

Supa de dovleac cu lapte si orez

Ingrediente:

  • 1 kg dovleac bun de copt
  • 1 litru de lapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri de orez
  • sare
  • zahăr
  • (1 legătură de pătrunjel verde)

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă, se scot seminţele şi se taie cuburi. Se pune la fiert cu un pahar de apă, la foc mic, sub cagac, iar când s-a înmuiat se zdrobeşte cu mixerul.

Se adaugă lapte, sare, puţin zahăr şi orez.  La urmă se adaugă untul, iar când acesta s-a topit, poate fi servită. Se poate servi cu pătrunjel verde tocat, după pre­ferinţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.