Supa de dovleac cu galuste

Printeaza

Supa de dovleac cu galuste din: dovleac, ceapa, usturoi, ulei, vin, supa de legume, branza de vaci, ou, amidon, piper Cayenne, sare, piper, nucsoara, smantana, ulei de seminte de dovleac.

Ingrediente:Supa de dovleac cu galuste

  • 700 g dovleac
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 100 ml vin alb sec
  • 750 ml supă de legume
  • 230 g brânză de vaci cu conţinut redus de grăsime
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură de amidon
  • 1/2 linguriţă de piper Cayenne
  • sare
  • piper
  • nucşoară măcinată
  • 125 ml smântână dulce
  • 2 linguri de ulei din seminţe de dovleac

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovleacul, se scot sejninţele, apoi se taie pulpa în cuburi mai mari. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă.

Se încinge uleiul de măsline într-o cratiţă şi se călesc scurt ceapa, usturoiul şi bucăţile de dovleac. Se adaugă vinul şi supa de legume, apoi amestecul se lasă să clocotească la foc mic timp de 30 de minute.

Se amestecă brânza de vaci, gălbenuşul, amidonul, sarea şi piperul Cayenne, până se obţine o masă omogenă. Din aceasta, cu o lingură se formează găluştele, care se pun imediatîn apa cu sare care fierbe. Se lasă găluştele să fiarbă circa 12 minute.

După ce a fiert, supa de dovleac se pasează şi se condimentează după gust cu sare, piper şi nucşoară. Se amestecă smântână şi, dacă este necesar, se mai lasă puţin supa pe foc, ca să mai scadă. La final, supa se toarnă în farfurii, se adaugă găluştele şi se serveşte stropită cu ulei de seminţe de dovleac.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.