Supa de creveti cu sampanie

Printeaza

Supa de creveti cu sampanie din: patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, morcovi, ulei, smantana, creveti, sampanie, sare.

Ingrediente:Supa_de_creveti_cu_sampanie

  • 4 rădăcini de pătrunjel
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 1/2 ţelină
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 3 linguri cu ulei de nuci
  • 3 linguri cu ulei
  • 100 g smântână
  • 300 g creveţi decorticaţi
  • sare
  • 2 căni cu şampanie
  • 5 fire de pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Curăţă legumele, taie-le în bucăţi mai mari şi pune-le la călit în ulei, în oala pentru supă. Amestecă să nu se prindă şi, când s-au rumenit puţin, toarnă apă deasupra, cât să le acopere bine.

Lasă la fiert.

Separat, pune într-o tigaie, la foc iute, uleiul de nuci, o cană cu şampanie şi creveţii. Când începe să fiarbă, scoate creveţii, aşază-i pe o farfurie şi dă tigaia deoparte.

Când legumele sunt fierte bine, drege de sare, ia de pe foc şi pasează totul cu blenderul.

Adaugă smântână, amestecă şi pune celălalt pahar cu şampanie. Amestecă din nou. Când serveşti, adaugă creveţii şi pătrunjelul.

Poţi servi supa cu crutoane.

Supa de creveti cu sampanie

Supa_de_creveti_cu_sampanie

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.