Supa de creveti cu bulgur

Printeaza

Supa de creveti cu bulgur din: ceapa, rosii, usturoi, creveti, bulgur, ardei, lapte, lamaie, ceapa, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:supa_de_creveti_cu_bulgur

  • 6 cepe roşii
  • 2 roşii mici
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 350 g creveţi decorticaţi sau carne de crab
  • 800 ml supă de legume
  • 70 g bulgur (grâu decorticat şi spart)
  • 1 ardei iute mic
  • 200 ml lapte dulce pasteurizat
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 1/2 legătură frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa roşie, usturoiul şi roşiile. Le mărunţeşti în blender împreună cu creveţii şi o parte din supa de legume. Le fierbi în restul de supă de legume şi, dacă mai e nevoie de lichid, adaugi apă cât să acopere ingredientele.

După 5 minute, pui bulgurul, ardeiul tocat fin, torni 1 cană de apă fierbinte şi continui fierberea la foc mic.

Torni laptele, sărezi şi condimentezi după gust şi laşi să mai fiarbă puţin, până când bulgurul se umflă, lei vasul de pe foc şi adaugi zeama de lămâie, amestecând uşor.

Serveşti porţiile presărate cu rondele de ceapă verde şi cu frunze de pătrunjel fin tocate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.