Supa de creveti black tiger

Printeaza

O retete de supa de creveti black tiger cu ulei de palmier, fond de legume, ardei iute, lamaie, lemongrass, tumeric, ghimbir tocat, frunze de lime, zahar de palmier, ciuperci shiitake, germeni de soia, sos de peste si menta.

Ingrediente:Supa de creveti black tiger

  • 300 g creveţi black tiger (nefierţi)
  • o lingură de ulei de palmier
  • 1,5 l apă (sau fond de legume)
  • 10 ardei iuţi tocaţi
  • sucul de la două lămâi
  • două lin­guri de lemongrass tăiat subţire pe dia­gonală
  • o linguriţă turmeric pudră
  • două linguri de ghimbir tocat
  • 6 frunze kaffir (frunze de lime) sau frunze de lămâi tocata
  • 4 linguri de coriandru proaspăt, tocat mare
  • două linguri de zahăr de palmier
  • 100 g ciuperci shiitake jumătăţi, fără codiţă
  • 50-60 g germeni de soia
  • 2-3 lin­guri de sos de peşte
  • 4 linguri de mentă

 

Mod de preparare:

Decorticaţi creveţii, lăsând coada intactă. Prăjiţi rapid creveţii în ulei încins împreună cu ardeiul iute, lemongrass-ul şi ghimbirul. Imediat ce au căpătat o culoare oranj, scoateţi creveţii şi adăugaţi apa sau fondul de legume, frunzele de kaffir (sau de lămâi) şi lăsaţi să dea în clocot.

După două-trei minute adăugaţi turmericul, pe care îl stingeţi, în prealabil, cu sucul de lime sau lămâie, turnaţi zahărul de palmier şi lăsaţi să se topească. Apoi puteţi adăuga ciupercile shiitake şi sosul de peşte.

Lăsaţi la fiert trei minute. Adăugaţi creveţii şi germenii de soia. în trei-patru minute puteţi stinge focul. Se serveşte fierbinte, garnisită cu mentă şi coriandru, alături de orez fiert.

Supa de creveti black tiger

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.