Supa de crevete
PrinteazaSupa de crevete din: tofu, pasta de curry, sofran, lapte de cocos, crevete, lamaie, salata verde, fasole, ulei, coriandru.
- tofu
- 4 linguriţe pastă de curry
- 1/2 lingură cu pastă de crevete
- 2 linguriţe şofran
- 2 cutii lapte de cocos
- 2 ceşti concentrat de pui
- 16 crevete verzi
- 1 lămâie verde
- salată verde
- vermicelli
- câteva păstăi de fasole
- ulei de măsline
- coriandru proaspăt
Mod de preparare:
Crevetele, fără carapace, se fierb în apă, la foc mic, până ce îşi schimbă culoarea şi se întăresc puţin.
Se lasă în puţină apă, după ce s-au scos din cea în care au fiert, stropindu-se şi cu zeama unei lămâi nu preai coapte.
Tofu, tăiat bucăţi potrivite, se prăjeşte în ulei de măslime, bine încins înainte. Se amestecă bine pasta de curry, pasta de crevete şi şofranul şi se dizolvă în puţin lapte de cocos.
Se adaugă restul de lapte de cocos şi concentratul de supă şi se lasă la fiert, la foc mic, aproximativ zece minute.
Se adaugă salată verde, tocată mărunt, vermicelli, păstăile de fasole, tofu, crevetele, cu sosul de lămâie cu tot şi coriandruil, tăiat mai mare. Se opreşte focul după doar câteva minute.
Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!