Supa de corcoduse cu smantana

Printeaza

Supa de corcoduse cu smantana din: corcoduse, smantana, faina, zahar, sare.

Ingrediente:restaurantedelux-ro_retete_285

  • 1 /2 kg corcoduşe (mai coaptej)
  • 1 cană smântână
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Corcoduşele spălate se pun în circa 1 I apă la fiert. Când s-au muiat, se strecoară zeama, iar corcoduşele sunt pasate printr-o sită deasă. Pasta se diluează (se subţiază) cu zeamă fiartă.

Separat, făina se presară şi se amestecă bine cu câteva linguri de apă rece. Când totul a devenit o pastă omogenă, se toarnă în zeama de corcoduşe şi supa se mai dă în câteva clocote. Se sărează după gust şi se adaugă zahărul.

Se mai dă în clocot de câteva ori, iar după ce se răceşte (la temperatura camerei) poate fi servită.

Tradiţional, această supă se serveşte cu smântână, care se pune în farfuria în care este prezentată la masă.
Supa de corcoduşe este o mâncare tradiţională din Muntenia, pe nedrept neglijată în ultima vreme.

Atenţie: La această supă se folosesc corcoduşe mai coapte, altfel ciorba este prea acră.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Angela Constantin

    N-am facut niciodata supa de corcoduse, este buna? de fapt nici nu mai sunt corcoduse

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.