Supă de ceapa

Printeaza

Supă de ceapa

Ingrediente:Supă de ceapa

  • 1,5 1  supă de came
  • 1 kg ceapă
  • 125 g unt
  • 1 linguriţă făină
  • sare
  • piper după gust
  • 200—250 g caşcaval sau parmezan
  • 8—10 felii de pîine prăjită

 

Mod de preparare:

Curăţăm ceapa, o spălăm şi o tăiem în felii subţiri. O punem la foc într-o cra­tiţă împreună cu o bucăţică de unt. Pră­jim ceapa uşor, adăugăm făina şi cînd se îngălbeneşte, turnăm apă clocotită sau supă de carne.

Potrivim sarea şi piperul şi lăsăm să fiarbă pînă ce zeama scade la un litru. Intr-o oală mică, frumoasă, care poate fi dusă la masă, punem două feliuţe de pîine prăjită, presărate cu caş­caval, turnăm 1/2 polonic din supa de ceapă, punem din nou două felii de pîi­ne prăjită presărate cu o lingură de caş­caval ras, supă, continuînd astfel pînă ce se termină.

Deasupra presărăm o ‘ingură de caşcaval. Dăm oala la cuptor 5—10 minute. Cînd servim la masă, învelim oala într-un şervet alb.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. N-am mai incercat supa de ceapa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.