Supa de ceapa frantuzeasca

Printeaza

Supa de ceapa frantuzeasca din: ceapa, unt sau ulei, făină, ceapă verde sau praz, vin alb, caşcaval, franzeluţă, sare, piper măcinat, piper Cayenne.

Supa de ceapa frantuzeasca

Ingrediente:

  • 4 cepe mijlocii
  • 100 g unt sau 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de făină
  • 1 legătură de ceapă verde sau 1 fir de praz
  • 100 ml vin alb
  • 100 g caşcaval ras
  • 4 felii de franzeluţă
  • sare
  • piper măcinat
  • piper Cayenne

Mod preparare:

Se căleşte ceapa tăiată mărunt în unt sau în ulei până devine sticloasă şi, înainte de a începe să se prăjească, se presară făina.

Se stinge cu 1,5 litri apă, se condimentează şi se fierbe la foc mic, sub capac timp, de o oră.

Se amestecă bine cu mi­xerul, se adaugă vin şi o legătură de ceapă verde tăiată ron­dele sau praz şi se mai fierbe 5 minute.

Se toarnă într-un castron termorezistent şi se introduce în cuptorul încins.

Intre timp, se prăjesc cuburile, de franzelă în grăsimea ră­masă, se pun deasupra, se rade caşcaval şi se mai ţine câ­teva minute în cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.