Supa de ceapa frantuzeasca
PrinteazaSupa de ceapa frantuzeasca din: ceapa, unt sau ulei, făină, ceapă verde sau praz, vin alb, caşcaval, franzeluţă, sare, piper măcinat, piper Cayenne.
Ingrediente:
- 4 cepe mijlocii
- 100 g unt sau 3 linguri de ulei
- 2 linguri de făină
- 1 legătură de ceapă verde sau 1 fir de praz
- 100 ml vin alb
- 100 g caşcaval ras
- 4 felii de franzeluţă
- sare
- piper măcinat
- piper Cayenne
Mod preparare:
Se căleşte ceapa tăiată mărunt în unt sau în ulei până devine sticloasă şi, înainte de a începe să se prăjească, se presară făina.
Se stinge cu 1,5 litri apă, se condimentează şi se fierbe la foc mic, sub capac timp, de o oră.
Se amestecă bine cu mixerul, se adaugă vin şi o legătură de ceapă verde tăiată rondele sau praz şi se mai fierbe 5 minute.
Se toarnă într-un castron termorezistent şi se introduce în cuptorul încins.
Intre timp, se prăjesc cuburile, de franzelă în grăsimea rămasă, se pun deasupra, se rade caşcaval şi se mai ţine câteva minute în cuptor.
Pofta buna!