Supă de ceapă cu parmezan si nucsoara

Printeaza

Supă de ceapă cu parmezan si nucsoara din: bagheta, supa de vita, ceapa, usturoi, faina, zahar brun, parmezan, cascaval, cimbru, nucsoara, sare si piper.

Ingrediente:Supa_de_ceapa_cu_parmezan_si_nucsoara

  • 1 bagheta
  • 1 l supa de vita
  • 6 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cu faina
  • 1 lingurita cu zahar brun
  • 75 g parmezan ras
  • 75 g cascaval ras
  • cimbru
  • nucsoara
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie ceapa julien şi căleşte-o în untul topit. Pune un praf de saje, piper, cimbru şi nucşoară. Adaugă zahărul şi lasă pe foc să se caramelizeze puţin. Pune făina şi amestecă energic. Stinge treptat cu supa de vită şi lasă să fiarbă, la foc mic, 20-30 de minute.

Intre timp, taie bagheta în felii potrivit de groase. Unge cu usturoi şi presară caşcaval şi parmezan din belşug. Toarnă supa în boluri care pot fi băgate la cuptor. Pune în fiecare câte două felii de pâine şi lasă la cuptor până ce brânzeturile se topesc şi prind o uşoară crustă aurie.

Supă de ceapă cu parmezan si nucsoara

Supa_de_ceapa_cu_parmezan_si_nucsoara

Pofta buna!

 

4 comentarii

  1. Bunica spune adesea ca ceapa si ustoroiul face minuni atunci cand este vorba de combatarea racelei, iar faptul ca aceasta supa poate fi servita cu mult drag fierbinte cred ca reprezinta un adevarat avantaj.
    Ma intre ce parere aveti voi.

  2. Ana Maria Nitescu

    Pentru cine stie sa faca o supa de ceapa aceasta repezinta un gustos fel de mancare, pentru cine nu stie, e mai mult o chinuiala si are si un gust groaznic supa de ceapa… asa ca asta-i numai pentru cunoascatori

  3. Este o supa care nu-mi place!

  4. Pai asta-i o supa de ceapa nu de usturoi 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.