Supă de ceapă cu friganele

Printeaza

O reteta savuroasa de supă de ceapă cu friganele din: ceapa, unt, ulei vegetal, boia, sare, piper, bagheta, sos de rosii si mozzarella.

Ingrediente:Supa_de_ceapa_cu_friganele

  • 4 cepe
  • 1/2 pachet de unt
  • 2-3 linguri cu ulei vegetal
  • boia dulce
  • sare
  • piper

pentru friganele:

  • 1 bagheta alba
  • sos de rosii
  • mozzarella rasa

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o în unt şi ulei. Dacă vrei să dai culoa­re supei, adaugă un vârf de cuţit de boia.

Amestecă des, câ să nu se prindă. Când se înmoaie ceapa, adau­gă 2,5 litri de apă şi lasă să dea în clocot.

Potriveşte de sare şi piper.

Pregăteşte friganelele: taie bagheta în felii, unge-le cu sos de roşii şi pune pe fiecare mozzarella rasă.

Dă la cuptor maximum zece minute, până ce se to­peşte brânza, iar feliile de pâine se rumenesc.

Serveşte-le pe post de crutoane.

Supă de ceapă cu friganele

Supa_de_ceapa_cu_friganele

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata supa de ceapa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.