Supa de cartofi cu conopida
PrinteazaSupa de cartofi cu conopida din: conopida, cartofi, ulei, ceapa, morcovi, orez, rosii in bulion, patrunjel, sare si piper.
- 1 kg cartofi
- 1 conopida potrivita
- 100 ml ulei
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 linguri orez
- 2 linguri rosii in bulion
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi la fiert cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, în 3 l apă, împreună cu ceapa tocată mărunt şi morcovul tocat mărunt.
Desfaceţi conopida în bucheţele, opăriţi-le 1 minut, apoi puneţi-le în oala cu supă, împreună cu roşiile tocate şi orezul spălat.
Potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi supa să fiarbă încă 10 minute, după care adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt şi serviţi supa caldă.
Pofta buna!
Asta e de post, nu-i asa?