Supa de cartofi cu ciuperci si chimen

Printeaza

Supa de cartofi cu ciuperci si chimen din: ciuperci uscate, apă rece, ulei, ceapă, rădăcinoase (morcovi, ţelină, pătrunjel), supă de legume, cartofi roşii, chimen, maghiran, sare, piper, usturoi.

Supa_de_cartofi_cu_ciuperci_si_chimen

Ingrediente:

  • 1 mână ciuperci uscate
  • 120 ml apă rece
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 200 g rădăcinoase (morcovi, ţelină, pătrunjel)
  • 1100 ml supă de legume
  • 300 g cartofi roşii
  • chimen
  • 2 linguriţe maghiran
  • sare, piper
  • 1 căţel de usturoi

Mod de preparare:

Se înmoaie ciupercile în apă rece cel puţin 30 min. Se curăţă rădăcinoasele şi se taie cuburi. Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa tocată, apoi se adaugă cuburile de legu me şi se prăjesc puţin îm­preună.

Se adaugă făina şi se căleşte amestecând, apoi se stinge cu supă. Se decojesc cartofii şi se curăţă; se taie cuburi şi se adaugă în vas, împreună cu ciupercile.

Se dă supa în clocot, apoi se reduce temperatura şi se adaugă chimenul şi ma­ghiranul; se sărează, se piperează şi se fierbe 25-30 min. Se ia supa de pe foc şi se adaugă usturoiul pisat cu sare.

Supa de cartofi cu ciuperci si chimen

Supa_de_cartofi_cu_ciuperci_si_chimen

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.