Supa de carne de oaie cu taitei

Printeaza

Supa de carne de oaie cu taitei din: apa, carne de oaie, caise uscate, rosii, ceapa, ardei, menta, ulei, taitei, sare, piper.

Ingrediente:Supa de carne de oaie cu taitei

  • 5 l apă
  • 1 kg carne de oaie
  • 175 g caise uscate
  • 6 roşii
  • 5 cepe
  • 4 ardei graşi
  • 2 frunze mentă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 150 g tăiţei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Caisele uscate, fără sâmburi şi carnea întreagă, bine spălate, se pun în apă clocotită, piperată şi sărată, la foc mic.

Intr-o cratiţă cu ulei încins, se pun roşiile, fără pieliţe şi seminţe, ceapa curăţată, întreagă, ardeii, fără cotoare şi seminţe, tăiaţi înjumătăţi şi frunzele de mentă, tocate foarte mărunt. Când au fiert, se adaugă peste came şi se lasă să fiarbă împreună o oră.

Tăiţeii se fierb separat. Carnea se scoate, se taie bucăţi potrivite şi se pune din nou în oală, odată cu tăiţeii.

Se mai lasă un singur clocot.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.