Supa de bureti cu smantana

Printeaza

Supa de bureti cu smantana din: bureţi, unt, făină, ceapă, morcovi şi rădăcină de pătrunjel, pătrunjel verde, smântână, piper măcinat, orez, sare.

Ingrediente:Supa de bureti cu smantana

  • 200 g bureţi
  • 50 g unt
  • 20 g făină
  • 1 ceapă mică
  • 1-2 fire morcovi şi rădăcină de pătrunjel
  • pătrunjel verde
  • 100 ml smântână
  • piper măcinat
  • 40 g orez
  • sare

Mod de preparare:

Cei mai potriviţi sunt bureţii de rouă. Bureţii se spală în mai multe ape, se toacă mărunt şi se călesc în unt cu sare şi pi­per.

Când au scăzut se presară făină şi se sting cu supă de oase cu legume sau cu apă.

Se fierbe orez în supă, se condimentează cu pătrunjel ver­de tocat mărunt şi se serveşte cu sau fară smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.