Supa de baza cu peste si fenicul

Printeaza

Supa de baza cu peste si fenicul din: oase de peşte, tulpini de telină,, fenicul, usturoi, ardei iuti, ulei de masline, vin alb, suc de lamaie, patrunjel, dafin, cimbru.

 

Ingrediente:

  • 2 kg oase de peşte
  • 2 tulpini de telină, tocate mare
  • 1/2 bulb de fenicul, tocat mare
  • 1/2 căpătând de usturoi, desfăcut şi tăiat fin
  • 2 ardei iuti roşii uscaţi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 255 ml vin alb
  • 1/22 litri de apă
  • sucul de la 1 lămâie
  • 6 fire de pătrunjel proaspăt
  • 3 frunze de dafin
  • 1 fir de cimbru

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine oasele. Dacă folosiţi capul de peşte, daţi la o parte branhiile şi ochii.

Tăiaţi mare oasele şi, într-o oală mare, adâncă, cu fundul gros, căliţi legumele, usturoiul şi ardeii iuţi în ulei de măsline câteva minute, până se înmoaie, dar fără să se rumenească.

Adăugaţi oasele de peşte şi continuaţi să căliţi alte 3-4 minute, apoi adăugaţi vinul alb.

Fierbeţi încă 2-3 minute şi lăsaţi să scadă încet. Adăugaţi toată apa rece şi aduceţi la fierbere, luând spuma în mod din când în când.

Stoarceţi sucul de lămâie şi adăugaţi verdeţurile proaspete.

Fierbeţi la foc mic timp de 20 de minute, luând spuma din când în când. (Este important să nu fierbeţi supa de peşte prea mult timp, căci din oase iese o anumită amăreală şi nu mai este aşa de limpede după aceea.)

Treceţi-o printr-o strecurătoare şi lăsaţi-o să se răcească. Odată strecurată, supa de peşte poate fi fiartă şi lăsată se spadă pentru a-i intensifica aroma.

Poate fi depozitată în frigider 2-3 zile sau congelată pentru 1 -2 luni. Supa este bună atunci când este gustoasă, limpede şi, odată răcită, are consistenţă gelatinoasă.

 

 

 

Supa de baza cu peste si fenicul

retete

Supa de oase de vita – supa baza de oase de vita

Supa de oase de vita – supa baza de vita din: oase de vita, telina, morcovi, ceapa, praz, usturoi, cimbru patrunjel, frunze de dafin, piper boabe, otet.     Ingrediente: 2 kg oase de vita 3 fire telina 2 morcovi 1 ceapa 1 fir praz 1 capatana mica usturoi 5 crengute cimbru 5 crengute patrunjel […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.