Supa de arpacas si linte

Printeaza

O reteta delicioasa de supa cu: arpacas, linte, fasole verde, ceapa, usturoi, telina, cimbru, oregano, salvie, vegeta, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Supa_de_arpacas_si_linte

  • 300 g arpacaş
  • 150 g linte
  • 250 g fasole verde
  • 1 ceapă mare
  • 3 căţei usturoi
  • 1 ţelină mică
  • 1/2 linguriţă cimbru
  • 1/2 linguriţă oregano
  • 5 frunze salvie
  • vegeta
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pune arpacaşul la în­muiat într-un litru de apă cel puţin 1 oră sau peste noapte.

Se scurge şi se lasă deoparte. Intr-o oală mare se pune ulei, în care se căleşte 1/4din ceapă şi usturoiul zdrobit.

Se adaugă 1 litru de apă în care se pune vegeta.

Când apa începe să fiar­bă, se pune arpacaşul în­muiat şi scurs în prealabil.

Se reduce focul, se acoperăcu un capac şi se lasă la fiert 30 minute, la foc mediu.

Se adaugă lintea şi se lasă alte 20 minute la fiert.

Când arpacaşul şi lintea se înmoaie, se adaugă ţeli­nă tăiată cubuleţe şi fasolea verde.

Cimbrul, oregano şi salvia trebuie tocate mă­runt, apoi se aruncă în su­pă.

Se lasă la fiert încă 10 minute sau până ce legume­le sunt făcute.

Dacă mai e nevoie, se mai adaugă apă.

Supa de arpacas si linte

Supa_de_arpacas_si_linte

 

Pofta buna!

 

 

 

poate iti place si:

Salate usor de pregatit

Salata de arpacas cu branza

Salata de arpacas cu branza din: arpacas, sare, fasole, rosii, usturoi, busuioc, menta, branza, ulei. Ingrediente: 300 g arpacaş 1 praf de sare 150 g fasole verde 600 g roşii tăiate cuburi 2 căţei de usturoi tocati 6 frunze de busuioc 3 frunze de mentă 200 g brânză cottage 6 linguri ulei de măsline   Mod de […]

 

Arpacas cu mazare si parmezan

Arpacas cu prune afumate

Arpacas cu prune afumate din: prune, arpacas, ceapa, zahar, sare. Ingrediente: 1/4 kg prune 1/4 kg arpacaş 1 ceapă 1 lingură cu zahăr sare   Mod de preparare: Alegeţi arpacaşul ca pe orez, îl spălaţi în 2-3 ape, îl lăsaţi în apă rece. Curăţaţi prunele de codiţe, le spălaţi, le lăsaţi în apă rece 1 […]

Crap polonez

Crap cu arpacas

Crap cu arpacas din: arpacas, crap, ceapa, usturoi, rosii, ardei, ulei, vin, pasta de tomate, cimbru, sare, piper, menta. Ingrediente: • 300 g arpacaş • 1 crap proaspăt, de 2 kg, fără cap • 1 legătură ceapă verde • 1 legătură usturoi verde • 500 g roşii din conservă sau proaspete • 3 ardei graşi […]

 

Salata de macrou cu fasole si naut

Salata de macrou cu fasole, naut si arpacas

Salata de macrou cu fasole, naut si arpacas din: macrou, arpacas, conserva de fasole si naut, lamai, ulei, patrunjel, mustar. Ingrediente: 4 fileuri de macrou 250 g arpacaş 1 conservă amestec de fasole şi năut 2 lămâi 2 linguri ulei de măsline pătrunjel verde muştar dulce   Mod de preparare: Se fierbe arpacaşul în apă […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu supa de arpacas cu linte, daca nu ma insel e reteta de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.