Supă de ardei bicoloră cu mentă

Printeaza

încinge grillul cuptorului la 250 °C. Se curăţă 4 ardei graşi roşii şi 4 ardei graşi galbeni de cotoare şi seminţe. Se aşază cu partea tăiată în jos pe o tavă şi se frig pe grill cca 10 min., până ce pielea face băşici.

Se scot ardeii din cuptor şi se pun într-o pungă de plastic pentru congelator; se închide pun­ga şi se lasă să se răcească. Se toacă 1 ceapă şi 1 căţel de usturoi. Se decojesc ardeii şi se taie fâşii, separat pe culori. în două oale se încinge câte 1 lingură ulei şi se prăjesc în fiecare câte o ju­mătate din cantităţile de usturoi şi de ceapă.

Fâşiile de ardei gras galben se pun într-o oală, cele de ardei gras roşu în alta şi se fierbe fiecare cca 5 min. în final, se toar­nă peste fiecare câte 300 ml supă de legume şi câte 1 lingură suc de lămâie; se fierb toate la foc moale, cu capac, timp de 10 min. Supele se pasează separat, cu blenderul, şi se condimentează cu sare, piper şi zahăr.

Se dau la frigider cel puţin 2 ore. Pentru servire, se pregătesc 4 pa­hare termorezistente; în fiecare dintre ele se toarnă simultan cele două supe, cât se poate de lent. Se ornează cu mentă.

Supă de ardei bicoloră cu mentă

Supă de ardei bicoloră cu mentă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.