Supă de ananas cu mango şi sorbet de mere verzi

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de anans cu mango si sorbet din mere vezi din: ananas, mango, apa, zahar, mere, si lamaie.

Ingrediente:Supă de ananas cu mango şi sorbet de mere verzi

  • 1 ananas mic

pentru mango:

  • 200 g mango
  • 100 ml apă
  • 100 g zahăr

pentru sorbet:

  • 5 mere verzi
  • 500 ml apă
  • 250 g zahăr
  • 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Curăţă ananasul de coajă şi de miezul lemnos. Păstrează 4 felii subţiri şi pasează restul pulpei în blender. Pune-o în frigider cât timp prepari restul.

Pune într-o crăticioară 100 ml de apă şi 100 g zahăr şi fierbe-le până când obţii un sirop. Ia crăticioara de pe foc şi adaugă pulpa de mango tăiată cubuleţe mici şi amestecă bine. Păstrează 4 felii subţiri de mango pentru decor. Lasă amestecul să se răcească.

Spală merele şi scoate-le cotoarele, fără a le decoji însă. Opreşte 4 felii subţiri şi pasează restul în blender împreună cu apa, zahărul şi zeama de lămâie. Pune-le în sorbetieră şi procedează conform instrucţiunilor specifice aparatului.

Aşază într-o tavă feliile de ananas, mango şi mere păstrate, presară-le cu zahăr pudră şi caramelizează-le în cuptor. Amestecă ananasul pasat foarte rece cu compotul de mango şi toarnă în farfurii, aşază în mijloc 1-2 linguri de sorbet de mere si decorează cu fructele caramelizate.

Supă de ananas cu mango şi sorbet de mere verzi

Supa_de_ananas_cu_mango_si_sorbet_de_mere_verzi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.